Solar fastholder forventninger efter første halvår

Solar regner fortsat med, at omsætningen lander på 1570-1620 mio. euro. Sådan lyder det i kvartalsrapport, som også varsler ekstra udbytte til efteråret.
THOMAS BO CHRISTENSEN OG RITZAU FINANS

Byggevaregrossisten Solar, der har en række aktiviteter på energiområdet, omsatte for 383,9 mio. kr. i andet kvartal, et fald fra 400,2 mio. kr. i samme kvartal året før, svarende til en nedgang på 4,7 pct.

Det fremgår af selskabets regnskab for andet kvartal onsdag morgen.

Driftsresultatet, EBITA, blev mindsket til 2,3 mio. kr. fra 3,1 mio. kr., og på bundlinjen var der et tab på 1,0 mio. kr. efter skat - kun en anelse bedre end de 1,2 mio. kr., Solar tabte i andet kvartal af 2012. Tallene er renset fra salget af Aurora Group Danmark, som blev afhændet i april.

Selskabet fastholder forventningerne og venter i 2013 at omsætte for mellem 1.570 og 1.620 mio. euro. Egentlig var forventningen en omsætning op 1.590-1.640 mio. euro, nedjustereringen skyldes, at Aurora Group er flyttet til ophørte aktiviteter i regnskabet.

Forventningerne til driftsresultatet (EBITA) ventes fortsat at lande i niveauet 25-33 mio. euro., men Solar ser nu resultatet lande i "den lave ende af intervallet."

Koncernchef Flemming H. Tomdrup udtaler:

”Med negative vækstrater på de fleste af vores markeder, er forudsætningerne for at styrke indtjeningen vanskelige. Vi arbejder derfor fortsat på at tilpasse omkostninger til markedsudviklingen. Vi er i gang med et langt sejt træk for at skabe øget lønsomhed. Ligeledes fortsætter vi arbejdet med at nedbringe arbejdskapitalen og kan konstatere positive pengestrømme fra driftsaktivitet i Q2.”

Et dårligt grossistmarked betyder samtidig, at selskabet vil vente med at offentliggøre forventninger til 2014:

"Vi ved, at vi traditionelt kommer sent ind i et efterfølgende opsving. Som følge af usikkerheden vil vi derfor først offentliggøre forventningerne til 2014 i forbindelse med offentliggørelse af Årsrapport 2013," lyder det i regnskabet.

Overvejer ekstra udbytte til efteråret

Samtidig viser regnskabet, at Solar vil se på muligheden for at udbetale ekstraordinært udbytte i løbet af efteråret.

"En eventuel udbetaling vil være afhængig af udviklingen i arbejdskapitalen samt de økonomiske resultater," understreges det.

I første halvår var arbejdskapitalen negativt påvirket af en betydelig opbygning af varebeholdninger i fjerde kvartal 2012. Arbejdskapitalen blev reduceret til 223,6 mio. euro fra 249,8 mio. euro i første halvår sidste år. Som gennemsnit af fire kvartaler er arbejdskapitalen faldet til 14 pct. af omsætningen fra 14,4 pct. i første halvår sidste år.

"Arbejdet med at reducere arbejdskapitalen vil fortsætte. Opgøres arbejdskapitalen som et gennemsnit af fire kvartaler, er målet for 2013 at nå under 14 pct. af omsætningen. Ultimo forventes arbejdskapitalen at være under 13 pct. af omsætningen," forklarer Solar om målsætningen.

Solars bestyrelse fik på generalforsamlingen en bemyndigelse til at udbetale et udbytte på op til 15 kr. pr. aktie

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også