Skogigant indvier ultra-grønt hotel

Den sønderjyske erhvervskæmpe Ecco har indviet et nyt hotel, som ved hjælp af en intelligent og danskudviklet solvarmeløsning er fuldstændig selvforsynende og energineutralt.
Solvarme-anlægget ved hotellet i Tønder.
Solvarme-anlægget ved hotellet i Tønder.

Et nyt Ecco-hotel i Tønder er selvforsynende på grund af en særlig solvarmeløsning, der er koblet til hotellets bookingsystem.

Den kobling giver en optimal drift til hotellets energiforsyning, der kan huse op mod 100 gæster af gangen. Systemet, der er udviklet af det danske selskab Arcon Solar betyder, er gearet til både at skrue ned for energiforbruget, når antallet af gæster er beskedent og omvendt pumpe godt med varme i rørene, når op mod 100 gæster på hotellet vil have et varmt morgenbad samtidig.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Ordningen begejstrer ikke overraskende Ecco, som ifølge facility manager Jørgen Kristiansen, bestræber sig på at være en miljørigtig virksomhed. Han kalder det "naturligt" for virksomheden, at hotellet, som er en tilbygning til selskabet konferencecenter i Tønder, skulle være et nul-energihus, der selv producerer den varme det skal bruge.

"For ECCO har udgangspunktet været at udnytte de ressourcer, vi har, på en optimal og effektiv måde," siger Jørgen Kristiansen i en pressemeddelelse.

Rent teknisk har udfordringen været at koblingen mellem solvarmeanlægget og bookingsystemet sikrer, at der produceres den rigtige mængde vand til gæsterne. Det er løst med en enkelt varmtvandsbeholder på 1.000 liter, der understøttes af otte akkumuleringstanke på hver 2.000 liter.

Når det går hedt for sig og 1.000 liter ikke er nok, træder akkumuleringstankene til. Den energi, der ikke går til opvarmning af vand, bliver brugt andre steder på hotellet.

Den ekstra varme kan bl.a. bruges til opvarmning af hotellets lokaler, siger Søren Elisiussen, adm. direktør i Arcon Solar.

”Alle parter, der har været involverede i dette projekt, har været meget fokuserede på at lave en løsning, der til enhver tid udnytter energien optimalt. Solenergien kan benyttes i forbindelse med i alt seks forskellige processer, hvilket placerer løsningen blandt de absolut mest effektive i Danmark,” siger Søren Elisiussen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også