EnergiWatch

Tesla-boss med nye vilde planer

Højhastighedsrør, der kan transportere folk med 1.100 km/t, skal i fremtiden forbinde verdens storbyer, foreslår den karismatiske Tesla-topchef Elon Musk.

Elon Musk, milliardær og grundlægger af el-bil selskabet Tesla, der for tiden har øget Musk's formue betydeligt efter en stigning i aktiekursen fra omkring 30 dollar ved årets begyndelse til omkring 150 dollar i dag, har afsløret et nyt ambitiøst bud på fremtidens transportform.

Det skriver Financial Times.

Musk's vision for fremtidens transport er lange forseglede metalrør med undertryk og passagerkapsler indeni, der rutscher af sted med over 1.100 kilometer i timen og som skal starte med at tilbagelægge ruten mellem San Francisco og Los Angeles på en halv time.

Entreprenøren selv beskriver projektet som en blanding mellem Concorde, et projektil og et air hockey bord.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Ifølge Musk er højhastighedsrørerne, som han har døbt Hyperloop, en mere effektiv måde at forbinde verdens storbyer på end højhastighedstog.

Hans idé om kapseltransport i rør er ifølge ham selv et alternativ til den højhastighedsforbindelse mellem Los Angeles og San Francisco via tog, som Californiske vælgere godkendte ved en afstemning i 2008 til en værdi af 70 mia. dollar.

Til sammenligning vil Musk's foreslåede projekt koste op til en håndfuld mia. dollar og få hundrede mio. dollar at vedligeholde.

"Toget, der er planlagt, vil både være langsommere, dyrere i drift og mindre sikkert end at flyve, så hvorfor i alverden skulle nogen bruge det," spurgte Elon Musk på sin blog mandag, ifølge Financial Times.

Se flere billeder af idéen her

Selvom flere eksperter medgiver, at Elon Musk's idé til superhurtig transport i rør er teknisk mulig, så peger flere på, at Musk ikke selv har lovet at støtte projektet finansielt, og at han allerede har rigeligt at gøre med at rippe op i den traditionelle bilindustri med sine el-biler.

Tidligere har Elon Musk dog haft held til at pionere ny teknologi, med blandt andet SpaceX, der blev verdens første kommercielle rumfartselskab, der fik en rumfærge dokket i den internationale rumstation ISS.

Nu skifter Tesla batteri 

ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs