Tesla stormer frem

Mens andre elbiler lider, spurter den sportslige Tesla fra alt og alle. Et overraskende stærkt salg får nu Tesla-aktien til at nå nye højder.

Teslas Model S er muligvis en drøm for de fleste, men mange har alligevel formået at realisere drømmen. Med 5150 biler leveret i de seneste tre måneder, overgår Tesla alle forventninger. Da det første eksemplar af bilen blev leveret i USA i begyndelsen af foråret, var forventningerne, at man ville kunne levere omkring 4500 i kvartalet. At man nu har leveret 1000 flere biler i det seneste kvartal - selv om leveringerne i Europa og Asien først lige er begyndt, er klart bedre end hvad markedet havde forventet. Samlet har Tesla leveret over 10.000 Model S det seneste halve år.

Det stærke salg sender da også Tesla-aktien mod nye højder. I går lukkede aktien, der er på Nasdaq-børsen i USA, i kurs 153,37 dollar. Det er det hidtil højeste niveau for aktien, der i år er steget med ikke mindre end 300 procent.

Nu skifter Tesla batteri

Norge får første biler

Tesla planlægger at åbne sit første showroom i Kina senere i år, og vil begynde sine første leveringer i blandt andet Norge, Schweiz og Holland i denne uge, skriver Financial Times. Norge stod først i køen, og de første 13 norske kunder fik leveret deres Tesla-bil i går i Oslo. I Danmark skulle de første biler blive leveret senere denne sommer eller i september, og interessen for bilen er så stor, at danske kunder må finde sig i otte-ni måneders leveringstid. 

"Væksten i vores hjemmestat Californien er fortsat meget stærk, og det er kun flaskehalse hos underleverandørerne, der forhindre os i at bygge flere biler," siger Elon Musk, adm. direktør for Tesla Motors til Financial Times.

Elbil får topkarakter i test

Skal slå BMW

Teslas model S er da også allerede voldsomt populær hos en række kendte erhvervsfolk i Silicon Valley og berømtheder i Hollywood, lige som en række investorer på Wall Street har et godt øje til firmaet, der forventes at lancere en SUV med navnet Model X næste år. En model der yderligere skal gøre Tesla til et ligeværdigt alternativ til biler som BMW, Mercedes og Audi.

Genfødt Saab vil producere elbiler næste år

Tesla solgte samlet set for omkring 2.2 mia. kroner i 2. kvartal 2013 - hvilket skal sammenlignes med et salg på bare 140 mio. kroner i samme kvartal året før. En fremgang der alene skyldes lanceringen af Model S. Selskabet kører dog stadig med underskud, men har reduceret det fra omkring 600 mio. kroner i 2. kvartal 2013 til 180 mio. kroner i 2. kvartal 2013.

Elon Musk siger til Financial Times, at han forventer, at salget af Model S kan nå 40.000 biler ved udgangen af 2014. En Tesla Model S koster i Danmark mellem 600.000 kroner og 800.000 kroner afhængig af rækkevidde, udstyr og motorkraft.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også