Q2: Novozymes øger salget

Enzymproducenten har haft godt gang i salget i andet kvartal af 2013, viser netop offentliggjort regnskab.
Foto: Novozymes
Foto: Novozymes

Novozymes har netop præsenteret kvartalsregnskab, og det viser, at selskabet fra Bagsværd har leveret en omsætning på 3.025 mio. kr., hvilket er en stigning på 6 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Fire ud af fem af Novozymes' salgsområder overraskede positivt med salget, mens væksten ikke helt kunne følge med analytikernes forventningerne i divisionen "Landbrug og foder".

Resultat på den primære drift lander på 734 mio. kr. (stigning på 9 pct.), og periodens resultat lyder på 556 mio.kr. (stigning på 13 pct.). Resultatet er samlet en anelse bedre, end analytikernes forventninger op til regnskabet.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Kvartalsrapporten viser samtidig, at Novozymes’ salg i bioenergiafdelingen steg i andet kvartal 2013 til 475 mio. kr. fra 452 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år, hvilket er lig med en vækst på 5 pct. og mere end analytikernes forventninger. Målt på halvår er der dog tale om et fald fra 2012 til 2013.

Novozymes skriver, at salget til bioenergiindustrien var gunstigt påvirket af den fortsat positive udvikling i salget af enzymløsningen Novozymes Avantec, som blev lanceret i slutningen af 2012.

"Avantec har udviklet sig efter planen og har fået et solidt fodfæste på markedet. I slutningen af 2. kvartal 2013 lancerede Novozymes to nye enzymløsninger. Bidraget til salget fra disse to nylanceringer var uvæsentligt i perioden," skriver selskabet i en regnskabsmeddelelse.

Selskabet betegner udviklingen for den samlede forretning som forventet.

"Årets første seks måneder forløb som forventet. Salget og indtjeningen steg i løbet af halvåret, og vi er godt på vej til at indfri vores forventninger til den organiske salgsvækst og til overskudsgraden for året som helhed," udtaler topchef Peder Holk Nielsen.

Selskabet justerer dog alligevel forventningerne til årsresultatet:

"Helårsforventningerne for 2013 justeres for den ugunstige udvikling i valutakurserne siden seneste forventningsudmelding og for en positiv effekt af en lavere effektiv skatteprocent. Salgsvæksten i danske kroner forventes nu at blive 5-7 pct., væksten i resultat af primær drift 4-6 pct. og væksten i årets resultat 7-9%," skriver selskabet i regnskabsmeddelelsen, som også fortæller, at der forventes lavere nettoinvesteringer før opkøb, 900-1.000 mio. kr., og frie pengestrømme før opkøb opjusteres til ca. 1.700 mio. kr.

Sydbank har tillid til nyt Novozymes enzym 

USA genovervejer ethanolmål

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Foto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter