Indisk Novozymes-partner bygger demoanlæg

Udviklingen af 2G-bioethanol skal bringes et skridt videre med nyt indisk demoanlæg.
Foto: Novozymes
Foto: Novozymes
AF RITZAU FINANS

Indiske Praj Industries, som de seneste år har samarbejdet med Novozymes inden for anden generations bioethanol, har taget første spadestik til bygningen af et
cellulose-baseret demonstrationsanlæg, som ud over 2G-bioethanol også giver mulighed for at udvikle forskellige biokemikalier og bioprodukter.

Det fremgår af en meddelelsen fra Praj Industries. Demonstrationsanlægget, der skal arbejde med forskellige slags biomasse, herunder majsstilke, kolber og bagasse, får en kapacitet på 100 tørton biomasse per dag, fortæller Praj, der er kommet til denne fase efter seks års forskning og udvikling, som startede med laboratorieforsøg og dernæst test i pilotskala.

Sydbank har tillid til nyt Novozymes enzym

Projekt til 140 mio. kr.

Demonstrationsanlægget skulle gerne gøre selskabet endnu klogere på forskellige tekniske parametre, herunder den optimale integration af vand- og energiressourcer, og dennes indvirkning på investerings- og driftsomkostningerne.

Faktisk skal hele værdikæden fra håndtering af biomassen og biomassens sammensætning, og deres indvirkning på driften af anlægget udvikles, fortæller Praj Industries.

Projektomkostningerne ventes at være i størrelsesordenen 25 mio. dollar, svarende til cirka 140 mio. kr., oplyser selskabet, der har fået VAAIL, som er ethanolproducent og flerårig kunde, tilknyttet projektet.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også