EnergiWatch

Sydbank har tillid til nyt Novozymes enzym

Biofuelsproduktet Avantec vil spille en nøglerolle for Novozymes' bioenergiafdeling i det kommende kvartalsregnskab, forudser Sydbank.

Foto: Novozymes

Fredag kommer Novozymes med kvartalsregnskab, og ifølge Sydbank vil det overgår resultaterne fra samme periode sidste år, når det gælder den vigtige biofuelsforretning.

I en aktiekommentar skriver analytiker Morten Imsgaard, at selv om den amerikanske ethanolproduktion - hvor Novozymes har sit klart største marked - er 3,3 pct. lavere i 2. kvartal 2013 i forhold til samme kvartal sidste år, så er produktionen langsomt blevet øget igennem 2. kvartal.

USA genovervejer ethanolmål 

"Vi løfter på den baggrund vores produktionsestimat for helåret til 13,2 mia. gallon fra 13 mia. gallon. Vi venter, at Novozymes’ nye enzym Avantec fortsætter med at vinde indpas hos kunderne, og at Novozymes’ salg dermed vokser mere end det underliggende marked," lyder det i aktieanalysen.

Avantec-enzymet gør det muligt for producenter at øge ethanoludbyttet af den samme mængde majs med op til 2,5 pct., og produktet er dermed interessant for producenterne, som er økonomisk pressede og derfor gerne vil udnytte majsen – hvis pris stadig er relativ høj - så meget som muligt.

Sydbank sætter i det hele taget stor lid til Avantec, selv om det ikke kan afhjælpe konsekvenserne af et svært marked:

"Vi forventer, at det nye enzym vil bidrage til, at Novozymes sælger flere enzymer pr. liter produceret bioethanol, end det var tilfældet i 2. kvartal 2012. Vi ser en omsætning på 443 mio. kr. i kvartalet, hvilket svarer til et fald på 2,0% forhold til 2. kvartal 2012." lyder det videre.

De 443 mio. kr. er lavere end det konsensusestimat, som 12 analytikere har givet til SME Direkt ifølge Ritzau Finans.

Fladt kvartal i vente for Novozymes  

De forventer således en omsætning på 456 mio. kr. samt en årsvækst på 0,9 pct. mod minus 7,9 pct. i første kvartal.

Sydbanks vurderinger ligger i det hele taget under konsensusestimatet fra de 12 analytikere, som samlet for Novozymes-koncernen tror på en salgsvækst på 4,7 pct. til 2.986 mio. kr. og en stigning i det primære driftsresultat til 720 mio. kr. fra 674 mio. kr.. Det svarer til en forbedring på 6,8 pct., mod vækstrater på henholdsvis 4,1 og 4,3 pct. i første kvartal.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs