EnergiWatch

Udsigt til nyt energikrav i EU luner hos Rockwool

"Det nye direktiv er et vigtigt skridt fremad, som betyder at titusinder bygninger vil blive renoveret i løbet af de næste 10 år," siger Rockwools direktør, Mirella Vitale.

Foto: Rockwool/PR

Det kan være godt nyt for isoleringskoncernen Rockwool, at EU med et revideret forslag til et bygningsdirektiv sætter krav til renovering af bygninger af såkaldt F- og G-klasse.

Direktivet skal bidrage til, at EU kan indfri sit klimamål om nedskæring af CO2-udledning, hvoraf 36 pct. af emissionerne ifølge direktivet kommer fra dårligt isolerede bygninger.

"Det nye direktiv er et vigtigt skridt fremad, som betyder at titusinder bygninger vil blive renoveret i løbet af de næste 10 år. Det afgørende skridt er at sikre, at der bliver tale om dybdegående og grundige renoveringer, der anvender brandsikker og genanvendelig isolering, vinduer af høj kvalitet og varmesystemer, der markant - ikke kun overfladisk - øger bygningernes energieffektivitet. Vi ved, at overfladiske renoveringer også giver overfladiske klima- og samfundsøkonomiske fordele, og det er ikke en løsning," siger Mirella Vitale, der er direktør i Rockwool, i en meddelelse.

Af EU-direktivet fremgår det, at de værste bygninger - dem i G-klassen - skal forbedres til mindst F-klassen inden 2027 og mindst E-klassen inden 2030. De værste boligejendomme skal være forbedret til klasse F inden 2030 og E inden 2033.

"At gøre Europa mere modstandsdygtig kræver renovering af bygninger i EU, at gøre dem mere energieffektive og mindre afhængige af fossile brændstoffer. Renovering er løsningen til at nedbringe bygningernes energiforbrug, udledningen og energiregningerne. Dertil skaber renovationerne nye lokale job og økonomisk vækst," lyder begrundelsen i EU-direktivet.

Direktivet blev oprindeligt udarbejdet i juli og er onsdag blevet revideret. Samme dag stiger aktien i Rockwool med 3,2 pct. til 2857 kr. på børsen i København.

 

Transportlobby frygter for lastbiler i pulje til grøn drivmiddelinfrastruktur

Grøn delaftale splitter organisationer: Hvad med energieffektivitet og hænder?

Rockwool indfører klimavenligere transport på Sjælland 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs