Rockwool melder om lidt lavere indtjening end ventet i tredje kvartal

Rockwool skuffer en smule på indtjeningen i tredje kvartal, selvom omsætning udviklede sig lidt bedre end ventet. (Opdateret)
Foto: PR / Rockwool International A/S
Foto: PR / Rockwool International A/S
AF MARKETWIRE / CASPER NØRREGAARD

Regnskabet fra isoleringskoncernen onsdag eftermiddag viser en omsætning i tredje kvartal på 797 mio. euro, hvilket er over analytikerestimatet indsamlet af Rockwool på 788 mio. euro.

I tredje kvartal sidste år var omsætningen på 670 mio. euro.

På driften (EBIT) landede selskabet i tredje kvartal endvidere et overskud på 105 mio. euro mod ventet 109 mio. euro og 100 mio. euro i samme kvartal sidste år.

På bundlinjen kan isoleringsvirksomheden fremvise et overskud efter skat på 79 mio. euro. Det var lavere end analytikerestimatet på 82 mio. euro, men bedre end de 77 mio. euro, som Rockwool tjente i samme kvartal sidste år.

Stigende omkostninger vil presse priser op

Regnskabet viser stigende omsætning - men også galopperende omkostninger, hvilket giver en lille skuffelse på indtjeningssiden i perioden.

Stigende udgifter til energi, produktionsmaterialer og logistik nødvendiggør yderligere og hurtigere prisjusteringer hos den danske isoleringskoncern.

"Med en byggeaktivitet, der boomer på mange markeder, opnåede vi tocifret salgsvækst på alle forretningsområder og god lønsomhed på trods af skyhøje energi- og inputomkostninger, et stramt arbejdsmarked og materialemangel," siger Rockwools administrerende direktør, Jens Birgersson, i regnskabet.

Imidlertid lægger de stigende omkostninger pres på indtjeningsmarginalerne.

"Vi arbejder hårdt på at imødekomme kundernes efterspørgsel og håndterer overordnet forsyningskæde- og logistikudfordringer godt. Ikke desto mindre påvirker de høje omkostningsstigninger, vi ser på energi, produktionsmaterialer og logistik, marginerne negativt, hvilket nødvendiggør yderligere og hurtigere prisstigninger, som sandsynligvis vil fortsætte i de kommende måneder," siger Jens Birgersson.

Isoleringskoncernen fastholder forventningerne til 2021 om en stigning i omsætningen på omkring 17 pct. i lokale valutaer og en EBIT-margin på over 13 pct.

"Vi ser fortsat stigende inflationære pres på flere input-omkostningsområder såsom energi, pakkematerialer og logistik, der lægger pres på marginer. Dette nødvendiggør yderligere prisforhøjelser udover de initialt planlagte niveauer for at genskabe indtjeningsniveauerne," skriver Rockwool.

Umiddelbart efter offentliggørelsen af regnskabet er Rockwools aktie faldet med omkring fem pct.

(Opdateret kl. 14:38 med citater fra Jens Birgersson og aktiekurs)

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch)

Rockwool: Lavere regninger og miljø motiverer forbrugere til energieffektivisering

Rockwool kaster milliardbeløb efter russisk fabriksanlæg

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også