Rockwool indfører klimavenligere transport på Sjælland

To nye biogas-lastbiler skal hjælpe hjælpe stenuldsproducenten Rockwool med at nedbringe virksomhedens CO2-udslip. Bilerne skal stå for 20 pct. at leveringerne til sjællandske kunder.
Foto: Søren Osgood
Foto: Søren Osgood

En femtedel af alle Rockwools leveringer til kunder på Sjælland er nu lidt grønnere.

Sådan lyder det fra stenuldsproducenten i en pressemeddelelse.

Det sker ved, at Rockwool har investeret i to lastbiler, der kører på komprimeret biogas. Med en daglig kørsel på mellem 600 og 700 kilometer primært i Københavnsområdet vil de to køretøjer overtage cirka 20 pct. af kørslen med isolering ud til Rockwools kunder på Sjælland.

Tiltaget er ifølge Rockwool Nordics' logistikdirektør Michael Rasmussen et konkret resultat af længere tids arbejde med at skifte til klimavenlige transportløsninger.

"Vi har længe arbejdet med grøn transport, både i samarbejde med transportører og direkte med de lastvognsproducenter, der er længst fremme på området, og nu har vi besluttet at teste biogasløsningen af," siger han i pressemeddelelsen og fortsætter:

"På den måde bliver vi klogere og får mere erfaring, som vi så kan bruge til at udvide initiativet til at omfatte mere af vores danske og nordiske transport."

De to lastbiler drives i et samarbejde med Frode Laursen A/S. Med 50 års samarbejde i bagagen er de to virksomheder gået sammen om at implementere de miljørigtige løsninger.

"Der er det en stor fordel at have en kunde, der også har stor fokus på grøn omstilling og ikke mindst er villig til at investere i det sammen med os. Vi tror på, at man får den bedste og grønneste transportforretning og ydelse ved at arbejde tæt sammen," lyder det fra Frank Wolf-Jürgensen, der er salgsdirektør hos Frode Laursen A/S, i pressemeddelelsen.

Også på Rockwools danske fabrikker er arbejdet med biogas igangsat. I starten af 2021 skete skiftet til biogas i fremstillingen af stenuld. Det betyder, at det sammen med løbende energieffektiviseringer har reduceret Rockwools danske CO-udledning med 70 pct. i 2021 sammenlignet med 1990.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch)

Rockwool-chef: Mange inputomkostninger er fordoblet

Rockwool melder om lidt lavere indtjening end ventet i tredje kvartal 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs