EnergiWatch

Nel får bøde på 25 millioner for Kjørbo-eksplosion

Det norske brintselskab har nu fået bøde på 25 millioner NOK for eksplosionen lidt uden for Oslo i juni 2019.

Foto: PR/Nel

En eksplosion ved en af Nels brintstationer i 2019 var Nels skyld og selskabet skal derfor betale samlet 25 mio. NOK (18,1 mio. DKK). Det oplyser Nel i en meddelelse.

Årsagen til hændelsen blev identificeret som en monteringsfejl på et specifikt stik i en brintank i højtrykslagerenheden. Nel gennemførte siden en separat undersøgelse af hændelsen og præsenterede resultaterne deraf i juli 2019 og har samarbejdet tæt med de lokale myndigheder i deres proces.

"Nel foretog en grundig undersøgelse af hændelsen i 2019 og har samarbejdet tæt med de lokale myndigheder. Vi er overraskede over konklusionen og størrelsen af ​​bøderne og vil evaluere yderligere potentielle handlinger," siger Jon André Løkke, administrerende direktør for Nel.

Nel selv har leveret størstedelen af stationens udstyr. Hændelsen fik Nel til midlertidigt at lukke ti andre brintstationer ned.

Et område med en radius på 500 meter blev evakueret i forbindelse med uheldet.

Nel har tirsdag modtaget en bøde på 15 mio. NOK for et fuldt ejet Nel-datterselskab og er blevet underrettet om, at et selskab, der delvist er ejet af Nel, er blevet idømt en bøde på 10 mio. NOK, hvoraf Nel kan være ansvarlig for.

Nel vil vurdere afgørelsen og evaluere et svar og potentielle yderligere handlinger.

Eksplosion tvinger Nel til at lukke ti brintstationer

Samtlige danske brintstationer lukker efter eksplosion

Nel klar med foreløbig hypotese om eksplosion

Montagefejl førte sandsynligvis til spontan selvantændelse i brinteksplosion

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs