EnergiWatch

Nel får bøde på 25 millioner for Kjørbo-eksplosion

Det norske brintselskab har nu fået bøde på 25 millioner NOK for eksplosionen lidt uden for Oslo i juni 2019.

Foto: PR/Nel

En eksplosion ved en af Nels brintstationer i 2019 var Nels skyld og selskabet skal derfor betale samlet 25 mio. NOK (18,1 mio. DKK). Det oplyser Nel i en meddelelse.

Årsagen til hændelsen blev identificeret som en monteringsfejl på et specifikt stik i en brintank i højtrykslagerenheden. Nel gennemførte siden en separat undersøgelse af hændelsen og præsenterede resultaterne deraf i juli 2019 og har samarbejdet tæt med de lokale myndigheder i deres proces.

"Nel foretog en grundig undersøgelse af hændelsen i 2019 og har samarbejdet tæt med de lokale myndigheder. Vi er overraskede over konklusionen og størrelsen af ​​bøderne og vil evaluere yderligere potentielle handlinger," siger Jon André Løkke, administrerende direktør for Nel.

Nel selv har leveret størstedelen af stationens udstyr. Hændelsen fik Nel til midlertidigt at lukke ti andre brintstationer ned.

Et område med en radius på 500 meter blev evakueret i forbindelse med uheldet.

Nel har tirsdag modtaget en bøde på 15 mio. NOK for et fuldt ejet Nel-datterselskab og er blevet underrettet om, at et selskab, der delvist er ejet af Nel, er blevet idømt en bøde på 10 mio. NOK, hvoraf Nel kan være ansvarlig for.

Nel vil vurdere afgørelsen og evaluere et svar og potentielle yderligere handlinger.

Eksplosion tvinger Nel til at lukke ti brintstationer

Samtlige danske brintstationer lukker efter eksplosion

Nel klar med foreløbig hypotese om eksplosion

Montagefejl førte sandsynligvis til spontan selvantændelse i brinteksplosion

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs