EnergiWatch

Professor kritiserer ny rollefordeling i Grundfos

Jens Mobergs nye rolle som næstformand i ejerfonden Poul Due Jensens Fond får kritik fra professor, da Jens Moberg også er bestyrelsesformand i driftsselskabet Grundfos Holding.

Foto: CHRISTIAN KLINDT SÿLBECK

Valget af Jens Moberg som næstformand i Poul Due Jensens Fond møder kritik fra professor, da Jens Moberg er også bestyrelsesformand i driftsselskabet Grundfos Holding, som Poul Due Jensens Fond er sat i verden for at kontrollere.

Det skriver Børsen.

"Jens Moberg er kommet tættere på en situation, hvor han kan kontrollere sig selv, og det er ikke heldigt. Der er ikke nogen tvivl om, at Moberg har fået noget mere magt. Når han sidder begge steder, er spørgsmålet, om fondens bestyrelse bliver et mindre kontrolorgan, end det har været før," siger Anders Drejer, der er professor i ledelse ved Aalborg Universitet, til avisen.

Selv afviser Jens Moberg, at hans to kasketter er et problem, da han ikke mener, at der er en risiko for, at han skulle blive for dominerende. Til avisen forklarer han, at erhvervsmyndighederne heller ikke havde nogen problemer med hans to poster.

Det var i midten af oktober, at formand Jens Bager og næstformand Ingelise Bogason forlod Poul Due Jensens Fond. De to tomme poster er blevet besat af Estrid Due Hesselholt og selvfølge Jens Moberg. Årsagen til, at Jens Bager og Ingelise Bogason forlod fonden skulle ifølge avisen være en uenighed om opkøbsstrategien i Grundfos, hvor flere medlemmer af bestyrelsen i fonden skulle være klar til at købe op for op til tocifrede milliardbeløb.

Milliardopkøb bag splittelse i Grundfos-fond

Grundfos-fond skifter direktør ud efter uro 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs