EnergiWatch

Ny spiller vil lade elbiler op på ti minutter

En ny ladeteknologi til elbiler skal være med til at forkorte elbilsejernes ventetid ved ladestanderne betragteligt. Direktøren bag konceptet kalder teknologien "helt overlegen."

Foto: PR

Det behøver ikke at tage mere end ti minutter at oplade en elbil, og det vil det danske selskab Nerve Smart Systems bevise. Dagbladet Børsen skriver tirsdag, at selskabet har valgt at kaste sig ind på markedet for ladeteknologi og forventer at sende de første prototype på det, direktøren kalder for en "helt overlegen" teknologi på markedet i sommeren i år.

Med sig har virksomheden fået en kapitalindsprøjtning på 25 mio. kr. fra både EU og private investorer.

Administrerende direktør Jesper Boie Rasmussen siger til Børsen, at deres teknologi er i stand til at lade med en effekt på 350 kW mod i dag typisk kun 50. Samtidig fremgår det, at selskabets batteri ud over hovedpakken har et reservebatteri.

"Det er ulig noget andet, som man ser rundt omkring, at benytte en batteripakke, som vi gør. Med Nerve Swich-teknologien får vi ind og styrer hver enkelt battericelle i pakken, og det tænder alle de folk, som vi snakker med. Vi er i gang med at snakke med mange af de store spillere," forklarer han til avisen uden dog at komme ind på, hvem man er i dialog med om teknologien.

Jesper Boie Rasmussen oplyser, at man være helt klar til at sende teknologien på markedet i midten af næste år.

Nordhavn får Danmarks første 150kW-ladestander

Clever løfter sløret for fremtidens ladestation

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs