EnergiWatch

USAs nationale sikkerhedsrådgiver: Rusland udnytter energikrisen

Rusland er en af Europas største og vigtigste leverandører af gas.

Foto: GLEB GARANICH/REUTERS / X00550

I et interview med BBC beskylder USA's nationale sikkerhedsrådgiver, Jake Sullivan, Rusland for at udnytte energikrisen som et politisk våben.

"Vi har oplevet det før, og vi kan komme til at se det igen," siger Sullivan ifølge BBC-reporter James Landale, der har lagt en række af sikkerhedsrådgiverens udtalelser ud på Twitter.

I interviewet siger Sullivan også, at alle forsøg på at udnytte situationen fra Ruslands side vil føre til negative virkninger for stormagten i øst.

"Jeg tror, det ville være en fejl for Rusland at forsøge at udnytte dette," siger Sullivan og beder Rusland om at reagere på, at markedet kræver øget energiforsyning til Europa.

Rusland er en af Europas største og vigtigste leverandører af gas.

Rusland kan sagtens øge gasforsyning til Europa

Klar besked fra Opec: "Energiprischokket er jeres egen skyld"

Danmark giver lov til at sætte gang i Nord Stream 2

Putin og Opec+ har ikke været i telefonisk kontakt for nylig

 

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs