EnergiWatch

Tårnhøje gaspriser presser energimarkedet

Manglende udbud af gas skaber store udfordringer. "Vi er inde i en ekstrem lige nu," lyder det fra traderselskab.

Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP / AFP

Energimarkedet står i en ekstraordinær situation, hvor efterspørgslen på energi er ekstremt høj, mens varelagrene står næsten tomme.

Det skriver Børsen.

Særligt udbuddet af gas skaber store udfordringer. Leverancer fra både Rusland og USA har været lavere end ventet. Derudover har der været en prisstigning på CO2-kvoter, hvilket har resulteret i, at der er blevet trukket mere på gaslagrene.

"Vi er inde i en ekstrem lige nu. Det skyldes blandt andet det økonomiske boom, der er kommet på bagkant af coronakrisen, hvor varelagrene skal bygges op igen. Det betyder, at den globale efterspørgsel efter energi er ekstremt høj lige nu. Den vinter, vi går ind i, kan blive problematisk, hvis den bliver meget kold, for den mængde af gas, vi har på lager, er bare ikke særligt høj," siger Jesper Johanson, som er administrerende direktør hos In Commodities, til avisen.

Hverken energihandlerne In Commodities og MFT Energy ønsker at fortælle avisen om, hvordan de har klaret det finansielt. In Commodities, der gennemfører 10.000 handler om dagen, siger dog, at udsving på markedet generelt er positive for handlerne.

"Det har selvfølgelig en positiv effekt på os, at der er store prisforskelle og store bevægelser i markedet," siger Jesper Johanson.

Gasmarkedet har ifølge avisen tidligere været ramt af store prisstigninger - dog ikke langvarige - som der ses nu. De danske energihandlere siger til Børsen, at det bliver svært at spå om, hvornår de tårnhøje gaspriser vil aftage. Markedet kan især komme under pres, hvis vinteren bliver meget kold, lyder det.

IEA opfordrer Rusland til at øge gasforsyningen til Europa

Norsk olieeksport på højeste niveau siden 2008 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs