EnergiWatch

Tilføjelser i vedvarende energi for 2020 slår rekord

På trods af coronapandemien har tilføjelser i vedvarende energi i det forgangne år slået rekord, lyder det fra Irena, Det Internationale Agentur for Vedvarende Energi.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS / X00234

Det er gået bedre end forventet med ny vedvarende energi i 2020. På trods af COVID-19-pandemien blev der tilføjet mere end 260 GW vedvarende energikapacitet globalt. Det skriver Irena, Det Internationale Agentur for Vedvarende Energi.

Ifølge data frigivet i dag af Irena tilføjede man på verdensplan mere end 260 GW kapacitet for vedvarende energi sidste år, hvilket oversteg ekspansionen i 2019 med tæt på 50 pct.

"Disse tal fortæller en bemærkelsesværdig historie om modstandsdygtighed og håb. På trods af udfordringerne og usikkerheden i 2020 bestod vedvarende energi som en kilde til ubestridelig optimisme for en bedre, mere retfærdig, modstandsdygtig, ren og retfærdig fremtid," siger Irenas generaldirektør Francesco La Camera.

Irenas årlige statistik over vedvarende energikapacitet viser, at andelen af ​​vedvarende energi af al ny produktionskapacitet steg betydeligt for andet år i træk. Mere end 80 pct. af al ny el-kapacitet, der blev tilføjet sidste år, var vedvarende, hvor solenergi og vind udgjorde 91 pct. af de nye vedvarende energikilder.

Irena fremhæver både Kina og USA som udestående vækstmarkeder for 2020. Kina, der allerede var verdens største marked for vedvarende energi, tilføjede 136 GW sidste år, hvor størstedelen kom fra 72 GW vind og 49 GW sol.

USA installerede 29 GW vedvarende energi sidste år, næsten 80 pct. mere end i 2019, inklusive 15 GW sol og omkring 14 GW vind.

2020 blev rekordår for vindindustri, men klimaet kræver endnu mere

Europæisk vindmølleindustri satte ordrerekord i 2020 med 15 GW

 

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs