EnergiWatch

Fortsat tvivl om effekten af grønne certifikater

Oprindelsesgarantier til eksisterende grøn energi er tvivlsomt til at sikre støttefri vedvarende energi, fastslår Klimarådet, mens energianalytikere mener, at det er direkte skadeligt. I Tyskland vil industrien åbne for flere certifikater.

Foto: Ernst van Norde

Det var måske ikke just et million dollar question, den Konservative energiordfører Egil Hulgaard stillede energiminister Dan Jørgensen for en måned siden. Teknisk set var det snarere et spørgsmål til omkring 7 øre/kWh. Det var i hvert fald den omtrentlige gennemsnitspris på oprindelsescertifikater for grøn energi ifølge den seneste opgørelse fra Argus Media, der foretager prisanalyser af bl.a. energiprodukter.

"Ministeren bedes redegøre for, hvorvidt køb af grønne certifikater, der ikke har modtaget statsstøtte, bidrager til en større additionel VE-udbygning end certifikater, der modtager statsstøtte," lød ordførerens spørgsmål.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell vil ud af mørket med nyt klimamål

Oliegiganten går nu et skridt videre end de andre i toppen af industrien med et mål om at halvere sine udledninger allerede i 2030. Sådan lyder det på bagkant af et kvartal, hvor Shell firedoblede indtjeningen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs