EnergiWatch

2020 blev rekordår for vindindustri, men klimaet kræver endnu mere

"Verden skal installere vindkraft tre gange hurtigere i løbet af det næste årti for at forblive på vejen mod nul og undgå de værste konsekvenser af klimaændringerne," lyder det fra brancheorganisationen GWEC.

Foto: Vattenfall

2020 blev det bedste år nogensinde for den globale vindindustri. 93 GW blev installeret verden over, viser tal fra brancheorganisationen GWEC.

Det svarer til en stigning på 53 pct. sammenlignet med 2019. Men det er langt fra nok, hvis kloden skal nå målet om nul-udledning i 2050, vurderer organisationen.

"Verden skal installere vindkraft tre gange hurtigere i løbet af det næste årti for at forblive på vejen mod nul og undgå de værste konsekvenser af klimaændringerne," skriver organisationen.

Rekorden i 2020 var særligt drevet af investeringer i vindenergi i Kina og USA, som er de to største markeder for vindenergi i verden. De to lande stod for 75 pct. af alle nye installationer. Verdens samlede kapacitet er i dag 743 GW.

"Vores nuværende markedsprognoser viser, at 469 GW ny vindkraftkapacitet vil blive installeret i løbet af de næste fem år," siger Ben Backwell, administrerende direktør hos GWEC, til Reuters.

Ny strid om mølleproducenternes førsteplads

GE stak af fra Vestas på amerikansk rekordmarked 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs