EnergiWatch

HSBC-analyse: Nordex kan lukke hullet til konkurrenterne

Nordex kom i sidste uge med stærke ordretal for fjerde kvartal, og det skaber godt momentum for selskabets 2022-strategi, lyder det.

"Det, mener vi, er nøglen til, at Nordex kan klare sig bedre end sine konkurrenter målt på marginen i 2021 og 2022," skriver HSBC i analyse. | Foto: Nordex

Den tyske Vestas-konkurrent Nordex kom i sidste uge med stærke ordretal for fjerde kvartal. Her havde vindmølleproducenten sikret sig ordrer for 2,3 gigawatt (GW), og det skaber godt momentum for selskabets 2022-strategi. Det skriver storbanken HSBC i en analyse, hvor banken samtidig løfter sit kursmål til 29 euro fra 23 euro.

Frem mod 2022 sigter Nordex efter en omsætning på 5 mia. euro og en driftsmargin (EBITDA) på 8 pct. Nordex har haltet lidt efter konkurrenter som Vestas og Siemens Gamesa, da selskabet modsat de to andre ikke har produktionsfaciliteter i Kina, men i stedet er afhængig af europæiske underleverandører.

Som et led i forbedringen af marginen har Nordex dog udviddet sine produktionskapacitet i Indien til 4 GW og kan dermed opnå de samme besparelser som konkurrenterne.

"Det, mener vi, er nøglen til, at Nordex kan klare sig bedre end sine konkurrenter målt på marginen i 2021 og 2022," skriver HSBC i analyse.

Foruden at løfte kursmålet for aktien, hæver HSBC også sit estimat for driftsresultatet (EBITDA) med 16 pct. efter det solide fjerde kvartal, som Nordex har leveret.

"Uden behov for ekstern kapital for at nå 2022-målsætningen, regner vi med, at Nordex fortsætter med at lukke margin-hullet til konkurrenterne," skriver HSBC.

Nordex-aktien lukkede mandag med et fald på 1,4 pct. til 24,56 euro.

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs