EnergiWatch

Nordex nåede igen i 2020 en ordreindgang på over 6 GW

Fjerde kvartal blev vindmølleproducentens stærkeste målt på ordreindgangen, der landede på 2261 MW fordelt på 491 vindmøller.

Foto: Nordex

Den tyske Vestas-konkurrent Nordex har igen i 2020 kunnet præsentere en ordreindgang på mere end 6 GW.

Det skriver Nordex i en meddelelse, hvori det fremgår, at ordreindgangen blev på 6020 MW sidste år sammenlignet med 6207 MW i 2019.

Fjerde kvartal blev vindmølleproducentens stærkeste målt på ordreindgangen, der landede på 2261 MW fordelt på 491 vindmøller.

I fjerde kvartal blev 49 pct. af ordrene placeret i Europa, 28 pct. i USA og 23 pct. i Latinamerika.

Betydelige store projekter og et stort antal ordre, især fra selskabet europæiske kernemarkeder i årets sidste måneder var ifølge Nordex med til at gentage den stærke ordreudvikling fra 2019 i 2020.

"Vi er overbeviste om, at dette momenum vil fortsætte i det nye år," siger koncernchef José Luis Blanco.

Til sammenligning havde Vestas en ordreindgang på 15,5 GW sidste år. Den omfatter offentliggjorte ordrer og har ikke uannoncerede ordre med fra de sidste tre måneder af 2020. De vil først blive kendt i forbindelse med 2020-regnskabet fra vindmølleselskabet.

Nordex snupper Vestas-kunde i sjældent succesfuldt udbud

Nordex prissat i Litauen

Nordex suser i vejret efter positiv analyse

 

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs