EnergiWatch

Ørsted sælger halvdelen af Greater Changua for 16 mia. kr.

Ørsted har solgt 50 pct. af havvindmølleparken til et konsortium bestående af to storinvestorer.

Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Ørsted har mandag aften indgået en handel med konsortium bestående af den globale institutionelle investor Caisse de dépôt et placement du Québec og den taiwanske kapitalfond Cathay PE, som køber 50 pct. af Ørsteds Greater Changhua 1 havvindmøllepark.

Prisen for aftalen lyder på 16 mia. kr.

Det skriver Ørsted i en fondsbørsmeddelelse.

Ørsted vil være ansvarlig for alle dele af EPC-kontrakten i forbindelse med opførelsen af Greater Changhua og vil levere drifts- og vedligeholdelsesydelser fra sin base i Taichung Havn, fremgår det af meddelelsen.

"Vi ser frem til at samarbejde med vores nye partnere i konsortiet og til at understøtte Taiwans energiomstilling, ikke mindst gennem et stærkt samarbejde med den finansielle sektor i Taiwan," udtaler Matthias Bausenwein, chef for Ørsteds aktiviteter i Asien og Stillehavsområdet, i meddelelsen.

Med i prisen på de 16 mia. kr. indgår 50 pct. af ejerskabet af havvindmølleparken, samt at parterne er forpligtet til halvdelen af betalingerne under EPC-kontrakten for vindmølleparken, hvilket omfatter både produktions- og transmissionsanlæg.

Ørsted pønser på at udvide amerikansk elhandelskontor 

Vestas og andre vind- og solaktier i hopla efter Trumps signatur 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs