EnergiWatch

Ørsted pønser på at udvide amerikansk elhandelskontor

Det danske energiselskab overvejer at udvide med route-to-market, fordi koncernen vil komme til at producere mere grøn strøm i USA.

Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Ørsteds Chicago-baserede elhandelskontor har muligvis en udvidelse i sigte som følge følge af en øget produktion af grøn strøm i det amerikanske.

På nuværende tidspunkt handler man i Chicago primært med energi på kontrakter, der ligger et stykke ude i fremtiden. Ørsted har dog i tankerne, at udvide med nye metoder, hvor elproduktionen for det efterfølgende døgn afsættes. Det skriver Børsen.

“Det vil være helt naturligt, at vi også til den del af porteføljen tilbyder en route-to-market-service på samme måde som i Europa. Vi har ikke truffet beslutningen endnu, men det giver rigtig god mening at gøre det. Nu skal vi lige være helt sikre på, at vi har styr på detaljerne, inden vi kaster os ud i det. Men det er noget, vi kigger på ret tæt,” siger Morten Buchgreitz, Ørsteds direktør for Markets & Bioenergy, til Børsen.

Ørsted med i amerikansk milliardinvestering

Vindindustrien får guldrandet julegave i USA

Mere fra EnergiWatch

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs