EnergiWatch

Nordjysk fabrik laver strøm til brint

Ny nordjysk fabrik skal bane vejen for miljøvenlige brintdrevne biler.

Foto: H2 Logic

Franske Air Liquide har sammen med Hydrogen Valley/Cemtec i Hobro, netop i denne uge taget første spadestik til et distributionscenter og en fabrik, der kan omdanne strøm fra vindmøller til brint.

Og fabrikken i Hobro kommer til at tegne udviklingen i hele Europa, lyder vurderingen til DR Nordjylland.

Lars Udby, direktør for Hydrogen Valley/Cemtec, siger at fabrikken er et stort skridt i omstillingen af det grønne energi-system.

Den franske gas-producent, Air Liquide, satser på at brint i stor stil kommer til at afløse benzin og diesel som brændstof i biler i fremtiden. Derfor har de skudt penge i den danske partner.

"Vi tror, at der vil køre brintbiler i Europa i år 2020. Og der er Danmark et foregangsland i Europa. Derfor peger Air Liquide på os. Det er her, det skal foregå," siger Lars Udby til DR Nordjylland.

Fabrikken i Hobro skal gemme energien fra miljøvenlig strøm fra vindmøller ved at omdanne den til gas-arten brint, der lettere kan lagres.

Ifølge Lars Udby har projektet store perspektiver.

"Den grønne omstilling bliver den store vinder ved det her."

Der findes allerede 11 tankstationer til brintbiler i Danmark.

Mere fra EnergiWatch

CIP lukker fond 11 milliarder over målet

Med den bredeste investorskare hidtil har Copenhagen Infrastructure Partners sikret sig tilsagn på 52 milliarder til sin seneste fond, der allerede er begyndt at blive fyldt med såvel vind som vand og affald.

Dan Jørgensen er loren ved fremrykkede biogaspuljer

Biogas Danmark så gerne, at man fremrykkede biogaspuljerne til tre lige store årlige runder af 678 mio. kr. i 2024-2026. Klima- og energiminister siger, at det vil skabe mindre konkurrence og øgede udgifter.

Northern Lights indgår ny CCS-aftale

Industrien i de norske fylker Fredrikstad, Sarpsborg og Halden overvejer at lagre CO2 på norsk sokkel. De indgår nu en hensigtserklæring med Equinor, Shell og Total.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs