EnergiWatch

Nordjysk fabrik laver strøm til brint

Ny nordjysk fabrik skal bane vejen for miljøvenlige brintdrevne biler.

Foto: H2 Logic

Franske Air Liquide har sammen med Hydrogen Valley/Cemtec i Hobro, netop i denne uge taget første spadestik til et distributionscenter og en fabrik, der kan omdanne strøm fra vindmøller til brint.

Og fabrikken i Hobro kommer til at tegne udviklingen i hele Europa, lyder vurderingen til DR Nordjylland.

Lars Udby, direktør for Hydrogen Valley/Cemtec, siger at fabrikken er et stort skridt i omstillingen af det grønne energi-system.

Den franske gas-producent, Air Liquide, satser på at brint i stor stil kommer til at afløse benzin og diesel som brændstof i biler i fremtiden. Derfor har de skudt penge i den danske partner.

"Vi tror, at der vil køre brintbiler i Europa i år 2020. Og der er Danmark et foregangsland i Europa. Derfor peger Air Liquide på os. Det er her, det skal foregå," siger Lars Udby til DR Nordjylland.

Fabrikken i Hobro skal gemme energien fra miljøvenlig strøm fra vindmøller ved at omdanne den til gas-arten brint, der lettere kan lagres.

Ifølge Lars Udby har projektet store perspektiver.

"Den grønne omstilling bliver den store vinder ved det her."

Der findes allerede 11 tankstationer til brintbiler i Danmark.

Forsiden lige nu

Bunker Holding henter ny CFO fra Maersk

Bunker Holding har fundet efterfølgeren til CFO Jesper Klokker Hansen, der efter 15 år har valgt at stoppe hos bunkerleverandøren. Afløseren er fundet hos Maersk-selskab.

Vestas får ordre i Spanien

Mens flere måneders strejker og protester mod Vestas' nedlukning i León er ved at ebbe ud, får mølleproducenten en ganske sigende ordre i naboprovinsen.

Fibia tager hul på fiberinvestering i Rødby

Fibia åbner op for den milliardstore pose penge, som fiberselskabet i oktober fik af moderselskaberne Seas-Nve og Nrgi. Det sker i Rødby, hvor Lollands borgmester tidligere på måneden opfordrede borgerne til at blive koblet på.

Borgmester opfordrer borgere til at tilslutte sig fibernet

Lolland Kommunes borgmester har i et brev opfordret borgerne i Rødby og Holby til, at de tager imod Fibias tilbud om at få en fiberforbindelse. Det er ikke borgmesterens opgave, siger teleanalytiker til Journalista.dk, der henviser til dom fra 2006.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere