EnergiWatch

Midtjylland skal huse verdens største fabrik for brintstationer

Herningensere investerer 67 mio. kr. i en fabrik, der skal levere fundamenterne til en årlig optankning af 200.000 brintbiler. Det betyder også nye jobs.

Foto: H2 Logic

Anskuet rent fysisk er brint ikke noget, der fylder alverden. Men som brændstof til biler satser herningensiske H2 Logic på, at grundstoffet kommer til at fylde en del mere. Virksomheden investerer således 67 mio. kr. i en ny og markant udvidet fabrik, der skal kunne producere op mod 300 brinttankstationer årligt. Svarende til tankning at 200.000 brintbiler om året.

Brintvirksomheden, der sidste sommer blev købt af det norske selskab NEL, har allerede nu produktionsanlæg i det midtjyske. Men med den kommende fabrik, der forventes at stå klar i løbet næste år, tages et stort skridt imod at lægge oveni den markedsandel, der i Europa er på omkring en tredjedel. Derudover forventer H2 Logic også at skulle føje nye ansigter til sine aktuelt omkring 50 ansatte i Herning.

Dansk brintvirksomhed solgt for 260 mio.

"Vi har brugt de seneste år på at udvikle og perfektionere en ny generation af H2Station-teknologi og  forberede den til "lean volume manufacturing" på den nye fabrik," siger direktøren for H2 Logic, Jacob Krogsgaard, i en meddelelse.

"Det vil gøre os i stand til at adressere de kommende års globale behov for brinttankstationer, der udspringer fra de internationale bilproducenternes introduktion af brintbiler. Vi glæder os til de nye og større faciliteter i Herning og på sigt mange nye medarbejdere."

Den midtjyske virksomhed, der blev stiftet af fire ingeniørstuderende i 2003, er leverandører til de ni danske brintstationer, der aktuelt er i drift. Herudover er to under etablering; blandt andet en ved Lind syd for Herning, hvor også den nye fabrik ganske logisk skal opføres.

OK investerer millioner i brinttankstationer

Her gemmes strømmen som brint

Toyota tror på brintbiler - også i Danmark

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs