EnergiWatch

Prisfald skubber til britiske ambitioner om flere vindjobs

De store prisfald ved dagens uddeling af kontrakter til britisk havvind giver forhåbning om, at Storbritannien kan hente langt flere investeringer til udviklingen af vindindustrien.

Foto: Dong Energy

Mandag er en festdag både for de britiske skatteborgere og for jobmarkedet i Storbritannien. Sådan lyder reaktionerne fra de britiske energiorganisationer, efter det står klart, at tre kommende havvindprojekter bliver opført til langt lavere støttetakster end ved sidste udbud i Storbritannien, der fandt sted for to år siden.

Dong Energy har sikret sig kontrakt på 1.386MW til Hornsea 2-projektet, EDPR og Engies har fået kontrakt på projektet Moray på 950MW og Innogy og Statkrafts har vundet det 860MW store Triton Knoll-projekt. Hornsea 2 og Moray skal opføres til en pris på 47 øre/kWh i 2022/2023, mens Triton Knoll får en noget højere takst på 61,1 øre/kWh, men den skal til gengæld stå klar i 2021/22.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs