EnergiWatch

Lettere brugte vindmøller i Randers skal væk efter støtteudløb

Efter blot ni år i drift står ti 120 meter høje Siemens-møller til at blive udskiftet ved Randers. Møllerne løber nemlig tør for støtte.

Foto: Siemens

De færreste forestiller sig nok, at en vindmølle kan leve for evigt. Men det er nok også de færreste, der anser en levetid på ni år for at være en høj alder for en moderne vindmølle.

Ikke desto mindre må ti vindmøller nord for Randers – ved udløbet af Mariager Fjord – nu lade livet. Det skriver Berlingske Business.

De ti 120 meter høje Siemens-møller blev taget i brug i november 2008, men hvis det står til ejeren af møllerne, tages de snart ned, skriver Berlingske

Møllernes støtteordningen er nemlig udløbet, og derfor skal møllerne konkurrere med andre og nyere møller med tilskud. Derfor givet det økonomisk mening at udskifte de unge møller med andre møller der kan opnå støtte, vurderer ejeren Wind Estate.

"Vi kan jo ikke sige, at vi er forpligtigede til at drive møllerne i 20 år, fordi vi har fået tilskud i syv år, så vi reelt set bliver udkonkurreret af støtte,« siger direktør i vindprojektudvikleren Wind Estate, Jens Petri Petersen, til Berlingske.

Energiminister Lars Christian Lilleholt siger til Berlingske, at det aldrig har været meningen, at møller skulle udskiftes så kort tid efter støtten udløber.

Siemens Gamesa udskifter sin første direktør 

Vindselskab rammes af skattesag 

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs