EnergiWatch

Vindselskab rammes af skattesag

Det danske selskab, der er ejet af kosmetik-millionæren Heidi Sommer, er blevet ramt af en skattesag, der kan "føre til en væsentlig ændring i resultatet."

Foto: /ritzau/Claus Bonnerup/

2016 har ikke ligefrem været et fremragende år for vindmølleselskabet Evergreen World. For selskabet har måtte se underskuddet vokse markant, men dertil kommer også en skattesag, der kan gøre ondt værre.

Det skriver Børsen.

For det første er underskuddet steget til 2,5 mio. kr. fra 145.637 kr. Der er dog en risiko for, at underskuddet kan vokse til endnu mere. For i regnskabet skriver ejeren Heidi Sommer, der er kendt for at have opbygget en kæde kosmetolog- og frisørskoler, at "der er igangværende skattesag - udkommet er uvist, og kan potentielt med fører en væsentlig ændring i resultatet og skatteansættelse for selskabet."

Til avisen forklarer Heidi Sommer i en mail, at skattesagen ikke kan rykke voldsomt på selskabets egenkapital på 30 mio. kr.

"Sagen drejer sig kort fortalt om vindmølleanparter, som blev solgt og derefter tilbagekøbt, hvilket efter Skats opfattelse har haft til følge, at negativ driftsmiddelsaldo skal beskattes som følge af ophør af virksomhed," skriver hun til avisen og anfører, at virksomheden ikke er ophørt.

Vestas risikerer skattesmæk for 100 millioner

Efter fuldfede år står de magre for døren hos Wind Estate

European Energy betaler for god timing

Midtjysk vindselskab vil erobre Spanien

Forsiden lige nu

Kontroversielt kabelskib brudt i brand

Få måneder efter ejerne forgæves forsøgte at kapre sit eget halvbyggede havmølleskib er det nu ramt af brand, forårsagende røgforgiftning hos fem arbejdere.

Svenskere forudser eksplosion i vindenergi

Efter uset høj investeringslyst i svensk vindkraft forventes produktionen fra landets vindmøller for alvor at løbe fra Danmark og stige med 60 pct. over de kommende blot fire år.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere