EnergiWatch

Vestjyder protesterer: Vi er trætte af at betale for østdanskernes grønne strøm

En række borgmestre, elselskaber og en virksomheder sender brev til energiministeren med anke om bedre fordelingsnøgle af udgifter til distribution af grøn strøm.

Foto: PR

En række vestjyske interessenter, nærmere bestemt tre borgmestre, to elnetselskaber og en stor virksomhed, sender et åbent brev til energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V). Det sker i protest mod, at de vestjyske forbrugere betaler prisen for, at østdanskerne skal have grøn strøm. Det skriver DR.

"Med vores forbrug er det en omkostningsstigning på små 400.000 kroner om året, der bare lige bliver påført os. Jeg synes, at det er himmelråbende uretfærdigt," siger adm. direktør i støberivirksomheden Vald. Birn A/S i Holstebro, Jens Axel Birn, til DR.

Store dele af Danmarks vindenergi produceres i Vestjylland, hvilket slider på det jyske elnet. Det er vestjyderne, der ender med regningen for det ekstra vedligehold af elnettet. Beregninger fra Dansk Energi viser, at transporten af vindenergi til resten af landet det de seneste har kostet vestjyderne op mod 40 mio. kr. En regning, som de vestjyske brevskrivere mener, at hele landet må betale.

Venstres energipolitiske ordfører, Thomas Danielsen, er positiv overfor en fordelingsordning, men den kom alligevel ikke med i den nye elforsyningslov, som blev vedtaget af Folketinget i juni. De tre borgmestre, der har underskrevet protestskrivelsen, er H.C. Østerby (S), Holstebro, Mads Jakobsen (V), Struer og Lemvigs borgmester, Erik Flyvholm (V).

Udvikler vil opføre støttefri landmøller i Storbritannien

Vindmølleejere igangsætter kampagne for landvind

Forsiden lige nu

Danfoss-direktør: "Det er fuld kraft frem"

Det er lykkedes for den danske industrigigant at løfte både omsætning og resultat markant i 2017, men forventningerne til det indeværende år er store, og det samme er pengepungen, der skal bruges på både udvikling og opkøb. Her ser Danfoss blandt andet et stort potentiale i elektrificering.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere