EnergiWatch

Spædt amerikansk vindmarked udfordrer danske bejlere

Efter at have vundet lokalpolitikernes velvilje med millioner af lobbykroner skal to danske selskaber nu dyste om en kæmpe havvind-kontrakt i den amerikanske stat Massachusetts. Ét udfordrende parameter lægger myndighederne særligt vægt på, lyder det fra den statsinstans, der hjælper industrien med at manøvrere det spæde marked (rettet kl 14.23).

Foto: Colourbox

NEW YORK

Efter en massiv lobbyindsats fra havvind-industriens side har den amerikanske stat Massachusetts lagt velkomstmåtten ud og imødekommer europæiske vindmøllefirmaer med åbne arme. Men de selskaber, der i øjeblikket kæmper om at få lov til at sælge deres havvind til staten, skal udtænke deres slagplaner med omhu.  

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs