EnergiWatch

Statoil satser benhårdt på spirende amerikansk vind-kapløb

INTERVIEW: Statoil har udset USA's kyster som nøglemarked i den norske oliekæmpes mål om at skifte olierigge ud med vindmølleparker. Koncernens vindchef har smøget ærmerne op og er klar til at fiske den store tegnebog frem i kommende budrunder for at få fingrene i rigdomme, som ”vi i dag kun kan drømme om."

Statoil er i færd med at opføre verdens første flydemøllepark i Skotland og håber på at kunne gentage manøvren på den anden side af Atlanten. | Foto: Jan Arne Wold

NEW YORK

I 2015, da den amerikanske stat Massachusetts opfordrede energikoncerner verden over til at byde på rettighederne til at opføre havvindmøller i fire områder ved kysten, var interessen spinkel. Staten solgte licenserne for to af områderne til spotpris efter kun to budrunder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs