EnergiWatch

Medie: Kinesisk centralbank kræver erstatning fra tidligere Vestas-ledelse

Den kinesiske centralbank er en del af søgsmålet mod Ditlev Engel og Bent Carlsen, og banken kræver millioner for vildledning af aktiemarkedet.

En deldom fra retten i Aarhus viser, at den kinesiske centralbank, People’s Bank of China, er en del af Vestas-søgsmålet, hvor den tidligere ledelse i Vestas anført af Ditlev Engel og Bent Carlsen bliver anklaget for vildledning af aktiemarkedet gennem misvisende regnskaber.

Det skriver Børsen, der har fået aktindsigt i deldommen.

Banken mener at have tabt 44 mio. kr. på vildledelsen. Sagsøgerne, der udover banken blandt andet består af en investeringsfond ejet af den canadiske stat og Allianz Global Investors, bliver rådgivet af konsulenthuset Deminor, der ikke ønsker at kommentere sagen. Den tidligere ledelse i Vestas bliver repræsenteret af Vestas-advokater Gorrissen Federspiel, da de er dækket af Vestas ledelsesansvarsforsikring, hvis de skulle tabe søgsmålet.

Netop det ironiske i, at Vestas ønsker en større bid af det kinesiske marked, men nu kæmper i retten med den kinesiske stat, pointerer Jacob Pedersen, der er senioranalytiker fra Sydbank.

"Sagen giver et klart modsætningforhold, som stiller krav til Vestas om at kunne vurdere, hvor store krige, man kan kæmpe med den ene hånd, samtidig med at man skal handle med kineserne med den anden. Det er vigtigt for Vestas at kunne balancere de to forhold," siger Jacob Pedersen.

Medie: Investorer beskylder Vestas for at forhale strid

Medie: Selskab købte vindmøller af Vestas og fik millioner retur

Vestas under anklage for falsk anmeldelse 

Mere fra EnergiWatch

Kuldechok medfører Nordens højeste elpris i otte år

Kuldens indtog efter gassens fravær viser sine første alvorlige tegn, hvor Finland har eksorbitant høje elpriser, Sverige starter oliekraftværker for at hjælpe Polen fra nedbrud og dieselkraftværker for at afbøde effekten af norsk straf.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs