EnergiWatch

Medie: Investorer beskylder Vestas for at forhale strid

Striden mellem en gruppe institutionelle investorer og den tidligere ledelse i Vestas kører på fjerde år, og nu beskylder gruppen Vestas for at trække sagen ud bevist.

Foto: Frank Boutrup Schmidt/Vestas

I 2013 blev den tidligere ledelse i Vestas stævnet for misvisende regnskaber, men sagen er fortsat under forberedelse, og det får gruppen bag stævningen, 60 institutionelle Vestas-investorer, til at beskylde Vestas for at forhale erstatningssagen.

Det skriver Børsen.

Gruppen omfatter blandt andet Commerzbank, en statslig centralbank og en pensionskasse for lærere i Texas. Gruppen kræver mere end 70 mio. kr. i erstatning og har samtidig forbeholdt sig retten til at tredoble beløbet. Gruppen bliver rådgivet af det belgiske konsulenthus Deminor, og her fortæller parter Erik Bomans, at man nu på fjerde år slås om processuelle ting og ikke om, hvorvidt regnskaberne var misvisende eller ej.

Han fortæller, at advokaten for Vestas’ tidligere ledelse nu sår tvivl om, hvorvidt gruppens advokat overhovedet har mandat til at repræsentere gruppen. Dertil mener Vestas-advokaten, at investorerne skal bevise, hvor store tab de har haft, før sagens kerne om misvisende regnskaber kan prøves.

"Alle de processuelle spørgsmål er næsten uden undtagelse afgjort til vores klienters fordel. Det er uhørt, at de bliver ved med at opfinde nye processuelle benspænd for at forhale sagen," siger Erik Bomans til Børsen og fortæller, at gruppens advokat har mandat fra alle investorerne til at repræsentere dem.

Ifølge Børsen har retten i Aarhus givet den tidligere ledelsen en frist, der løber til midten af juni til at forholde sig til sagens substans.

Medie: Selskab købte vindmøller af Vestas og fik millioner retur

Vestas-investorer vil bryde ledelsens tavshed i retten

Investorer vil angribe Vestas på generalforsamling

Vestas-søgsmål skæres ind til benet for hurtigere proces 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs