EnergiWatch

Vestas under anklage for falsk anmeldelse

Rigsadvokaten har bedt politiet se på en anmeldelse af Vestas’ nuværende og tidligere top for falsk anmeldelse af økonomidirektør Henrik Nørremark.

Foto: Vestas

Var det en falsk anmeldelse, da Vestas' tilbage i 2012 indledte en sag med senere politianmeldelse mod den fyrede finansdirektør Henrik Nørremark? Det spørgsmål skal bagmandspolitiet nu undersøge nærmere, efter Nørremarks amerikanske rådgiver har anmeldt Vestas til Rigsadvokaten. Det skriver Børsen.

Nørremarks rådgiver mener, at Vestas, herunder nuværende bestyrelsesformand Berg Nordberg, tidligere formand Bent Carlsen og tidligere direktør Ditlev Engel, var vidende om, at deres anmeldelse mod Henrik Nørremark for underslæb på 140 mio. kroner ikke holdt vand. Alligevel gik de til bagmandspolitiet, der dog droppede sagen i 2015 hvorefter Vestas i 2016 indgik forlig med Nørremark.

Nørremarks amerikanske rådgiver, Jeffrey Green, mener i følge Børsen at kunne bevise, at Vestas bevidst har tilbageholdt email og vidneforklaringer for bagmandspolitiet.

Såvel Vestas som Ditlev Engel oplyser, at de ikke haft mulighed for at studere anklagerne fra Jeffrey Green. Derudover afviser begge på det kraftigste, at der skulle være foretaget falske anmeldelser.

Udover Vestas og den tidligere ledelse anklager Jeffrey Green i følge Børsen også Vestas' advokater og revisionsfirma for falsk anmeldelse.

Vestas havde største andel af vind i USA i ti år i 2015

Vindmølle-vicechef skal sætte nye standarder i Kina 

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs