EnergiWatch

Dansk rigmandsklub satser millioner på sol

Med 150 mio. kr. i nyrejst kapital er Nordic Solar Energy klar til at begynde en ny runde solcelleinvesteringer. Selskabet fastholder, at der kan vente en børsnotering om hjørnet.

En række danske rigmænd har valgt at kaste sine sparepenge efter den danske ejer af solcelleanlæg, Nordic Solar Energy. Det skriver Børsen. Selskabet har 2015 forklaret, at man ønsker en børsnotering, men endnu før det eventyr kan begynde, så har fonden altså været på pengejagt i kendte, danske rigmænds lommer.

Der har man nu fundet 150 mio. kr., forklarer den administrerende direktør.

"Siden vi startede, er branchen for solenergi blevet kæmpestor internationalt, men der er faktisk ikke ret mange, der har så meget erfaring med en professionel bestyrelse og investorer. Det er også grunden til, at vi har kunnet rejse 150 mio. kr. på et halvt år," udtaler stifter og direktør Nikolaj Hoff, til avisen.

Med den slags penge mener man, at man inklusive bankfinansiering er i stand til at kaste cirka en halv mia. kr. efter nye solprojekter. De 150 mio. kr. kommer fra investorer som Per Thrane, som har penge på kistebunden efter millionsalget af sit selskab Thrane & Thrane til det britiske forsvarskonglomerat Copham, Allan Feldt, kildevandsmillionæren fra Aqua D'or, Color Prints Eigild Christensen samt tidligere salgsdirektør i Pandora, Kenneth Ramstrup.

Nordic Solar Energys aktiver producerede 29.000 MWh i 2016. Selskabet har tidligere Vestas-mand Ejvind Sandal som bestyrelsesformand.

Dansk firma lun på at opstille solceller i Tjernobyl

Tidligere Vestas-formand klar til børseventyr

Tidligere Vestas-formand satser på solenergi

Dansk fond poster millioner i europæisk sol

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere