EnergiWatch

900MW vind skal opføres i Norge – uden støtte

Finsk benzinmilliardær går ind i opførelsen af to enorme norske vindprojekter, der skal drives på markedsvilkår. Intet hokuspokus, fastslår projektleder, for Vestas, Siemens og naturen viser vejen.

Siden efteråret 2014 har Siemens-møllerne på vindmølleparken Raggovidda snurret. Med en kapacitetsfaktor på omkring 50 pct. | Foto: Varanger Kraft

Det nordiske selskab Grenselandet vil opføre to vindmølleparker på 900MW i Finnmarken. De to norske selskaber Vindkraft Nord og Ny Energi har indgået en kontrakt med det finske selskab St1, der er ejet af den finske benzinmilliardær Mika Anttonen, om udviklingen af de to landvindprojekter Davvi og Borealis på henholdsvis 700 og 200MW i den nordligste del af Norge på grænsen til Finland.

Men foruden at være opsigtsvækkende på grund af størrelsen, er også en anden faktor bemærkelsesværdig. Vindmølleparkerne skal således drives uden nogen form for statslig støtte, når de efter planen går i drift mod slutningen af det kommende årti.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs