EnergiWatch

Sveriges energifremtid er en omvendt Danmark

Den svenske energikommission anbefaler i sin slutrapport at forlænge støtten til vindkraft og øge energiafgiften, hvilket skal betale for lavere afgifter til atom- og vandkraft.

Foto: Kent Larsson, ABvee

Den svenske energiafgift skal fra 2019 stige med 4,2 svenske øre/kWh (3,3 øre/kWh). Stigningen, der svarer til knap 9 pct. af afgiftssatsen for 2017, skal i overvejende grad finansiere afskaffelsen af den termiske effektskat, der hidtil har været pålagt atomkraftværker, samt sænkningen af ejendomsskatten for vandkraftsværk.

Det er nogle af de mere håndgribelige anbefalinger, der mandag blev fremlagt i den svenske energikommissions slutrapport. Den knap 400 sider lange rapport om mål, midler og anbefalinger til Sveriges fremtidige energipolitik, der de seneste to år er blevet udarbejdet af et politisk bredt funderet kommissariat, overleveres nu til landets politikere.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs