EnergiWatch

Kina skruer ned for sol-mål

Den kinesiske ambition om at udbygge landets solenergi til 150 GW i 2020 er rullet tilbage. Nu stræber kineserne kun efter at nå 110 GW.

Foto: Ken Lund

Den kinesiske energistyrelse, National Energy Administration, trækker nu i land i forhold til sidste års udmelding om landets fremtidige mængder af solenergi.

Målet på 150 GW i 2020, som blev meldt ud for et år siden, har vist sig at være urealistisk højt. Derfor reducerer den kinesiske energistyrelse målet til 110 GW, påpeger Asia Europe Clean Energy Advisory (AECEA) ifølge PV Magazine.

Ud af de 110 GW tror den kinesiske energistyrelse, at de 60 GW vil komme fra distribuerede solkraft-installationer, mens 45 GW ses at komme fra utility scale, altså større, solparker. CSP-anlæg, hvor tusinder af spejle koncentrerer solstrålerne, så de kan drive en dampturbine, ventes at bidrage med 5GW.

Ved udgangen af 2015 nåede Kina samlet set op på 43 GW i installeret solkapacitet.

Mere fra EnergiWatch

EnergiWatch er tilbage på fredag

I anledning af Kristi himmelfart holder EnergiWatch lukket i morgen, torsdag den 26. maj. Vi er tilbage med to nyhedsbreve og dugfriske nyheder fra energibranchen allerede på fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs