EnergiWatch

Danske sol-eksperter skal varme Kina

Danske Arcon-Sunmark starter joint-venture med kinesisk gigant på verdens største marked for solvarme.

Foto: PR foto

Den danske specialist inden for stor-skala solvarme, Arcon-Sunmark, har fået en stor, solbrændt fod indenfor i Kina. Sammen med det velvoksne kinesiske solselskab Sunrain har danskerne indgået et joint venture, der skal producere Arcon-Sunmarks løsninger i Kina - et marked, der ifølge parterne er verdens største marked for solvarme.

Kinesiske Sunrain betegner sig selv som markedsleder inden for mindre løsninger til eksempelvis private husholdninger. Selskabet mangler dog ekspertise i storskala løsninger – men den har Arcon-Sunmark, hedder det i en pressemeddelelse.

"Vi er glade for at kunne byde Arcon-Sunmark velkommen til Kina og for at blive deres partnere. Sammen kan vi imødekomme den store efterspørgsel, der er i Kina," siger Xu Xinjian, bestyrelsesformand for Jiangsu Sunrain Solar Energy Co., Ltd.

Sunrain er børsnoteret på Shanghai Stock Exchange og har 6.500 medarbejdere.

Det nye fælles selskab bliver kun aktivt på det kinesiske marked, der er det største i verden og udgør intet mindre end 70 pct. af totalmarkedet globalt set. Det kinesiske marked er på nuværende tidspunkt primært fokuseret på mindre solvarmeløsninger. Men det forventes, at man kommer til at se betydelige vækstrater inden for storskala solvarmeløsninger i de kommende år, idet interessen for solenergi til anvendelse inden for fjernvarme og industrielle formål er stigende.

"Vi har været i dialog igennem lang tid, og her har vi gang på gang fået et førstehåndsindtryk af, hvorfor Sunrain er blevet markedsleder i Kina," siger Torben Sørensen, Group Executive Officer i VKR Holding, og bestyrelsesformand i Arcon-Sunmark.

Arcon-Sunmark, der kalder sig verdens største udbyder af solvarme-anlæg, er ejet af VKR Holding.

Mere fra EnergiWatch

Frankrig nationaliserer EDF

"Vi har brug for fuld kontrol over produktionen og energifremtiden", siger premierminister, der bekræfter plan om at opkøbe den resterende del af det franske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs