EnergiWatch

Kinesiske solfirmaer snyder på EU-vægten

Tre kinesiske pv-producenter har snydt med vilkårene i en handelsaftale om solcellepaneler. Straffen er anti-dumping afgifter.

Foto: Falck Renewables

Tirsdag faldt EU's hammer for tre kinesiske selskaber, som har solgt solcellepaneler under en særlig minimumsprisaftale. De tre havde ifølge EU Kommissionen fiflet med de forhold, der gav dem lov til at sælge paneler i EU under prisaftalen, skriver mediet Pv magazine.

Som straf bliver de tre firmaer, Osda Solar, Qixin Solar Electrical Appliance og Shandong Linuo Photovoltaic Hi-Tech, ekskluderet fra minimumsprisaftalen, og skal i stedet betale EU's særlige antidumping straftold.

I sidste uge blev fem andre firmaer fjernet fra minimumspris-aftalen, som tillader kinesisk producenter at sælge solpaneler i EU uden straftold, hvis de overholder en række krav og følger fastlagte minimumpriser.

To af dem, Motech og DelSolar, havde angiveligt forbrudt sig mod aftalen ved at sende komponenter til EU via datterselskaber på Taiwan.

Selskabet Osda Solar kom til at afsløre sig selv, fremgår det af EU Journal. Osda Solars seneste kvartalsrapport fortalte nemlig om en salgstransaktion til en EU-importør, som kineserne ikke havde fortalt noget om i dokumentationen til minimumprisaftalen. Ved nærmere undersøgelse viste denne EU-importør sig at være selskabsmæssigt forbundet til Osda Solar.

Omtrent samme afsløringer blev gjort, da EU-Kommissionen kiggede nærmere på Qixin Solar and Linuo.  Minimumprisaftalen for import af kinesiske solpaneler i EU har eksisteret siden 2012, men mange af de deltagende selskaber er i løbet af det sidste år fjernet fra aftalen på grund af fiflerier med aftalevilkårene, skriver Pv magazine.

 

Mere fra EnergiWatch

Frankrig nationaliserer EDF

"Vi har brug for fuld kontrol over produktionen og energifremtiden", siger premierminister, der bekræfter plan om at opkøbe den resterende del af det franske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs