EnergiWatch

New York godkender plan: Skal være 50 pct. grøn

Planen om at gøre staten New York mere grøn er blevet godkendt. I samme ombæring kaster New York milliarder af kroner efter atomkraft.

Foto: AP/Ritzau Scanpix

Delstaten New York har nu godkendt planen, som skal give den en grønnere profil. I 2030 skal halvdelen af statens energi nemlig være vedvarende. For at nå målet giver staten store tilskud til atomkraft, skriver Pv-tech.

I dag er cirka en fjerdedel af byens energi vedvarende, og det skal løftes til 26,31 pct. næste år. I 2021 er målet 30,54 pct.

Planen, der går under navnet Clean Energy Standard, inkluderer tilskud til tre atomkraftværker. Det sker i forsøget på at begrænse forbruget af fossilt brændstof. De tre kraftværker, Fitzpatrick, Ginna og Ninemile, vil modtage 6,4 mia. kr. over de næste to år. Beløbet vil blive reguleret hvert andet år frem til 2029.

Opfordrer til følgeskab

Beslutningen om godkendelse af planen blev truffet af The New York Public Service Commission. Og guvernøren i New York, Andrew Cuomo, var svært begejstret ved fremlægningen af planen.

"New York har truffet modige beslutninger for at blive en national leder i ren energi og tager i dag konkrete og omkostningseffektive skridt for at sikre statens miljø i de kommende årtier," sagde Andrew Coumo ifølge mediet Cleantechnica ved offentliggørelsen og fortsatte:

"Denne Clean Energy Standard viser, at man kan genere den energi, som en moderne økonomi kræver, mens man bekæmper klimaændringer. Men tag ikke fejl, klimaændringer er stadig en meget reel trussel, som vokser hver eneste dag, og jeg opfordrer alle andre stater til at slutte sig til os i kampen for vores fremtid."

Den nye plan har også til måls at reducere udledningen af drivhusgasser med 40 pct. i 2030.

En sejr for befolkningen

Hos den amerikanske forening for solenergi, Solar Energy Industries Association (SEIA), kalder vicepræsidenten Sean Gallagher beslutningen for en sejr for indbyggerne i New York.

"Med denne afstemning sender staten et stærkt budskab til resten af nationen, om at det er tid til at udskifte den beskidte energi med rene, pålidelige og billige løsninger fra det 21. århundrede, såsom sol," siger Sean Gallagher til mediet Pv-tech og fortsætter

"I takt med at implementeringen begynder, ser SEIA frem til at arbejde sammen med guvernøren Coumo og kommissionen for at sikre, at de når målet på 50 pct."

New York lover milliarder til grøn energifond

New York vil have 50 pct. vedvarende energi i 2030

Vindglad guvernør: Drop Obamas grønne krav

Præsidentkandidaterne ser vidt forskelligt på vedvarende energi 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs