New York vil have 50 pct. vedvarende energi i 2030

Staten New York har fremlagt den mest ambitiøse strategi på globalt plan, når det handler om, hvor meget af energiforbruget der skal komme fra vedvarende energi.
Foto: Mark Lennihan
Foto: Mark Lennihan

Hvis intentionerne bliver gjort til virkelighed, så vil halvdelen af staten New Yorks energiforbrug komme fra vedvarende energi. Det fremgår af planerne, der har fået navnet ’2015 New York State Energy Plan.’

Det betyder i praksis, at man, forudsat at ingen andre kommer med endnu mere ambitiøse planer inden – og at New York altså får eksekveret på strategien – i 2030 vil være den stat/by i verden, der vil have den højeste procentuelle del af sit samlede energiforbrug fra vedvarende energi. En plads, men vil dele med staten Californien, som lige som New York, har samme målsætning.

Som en del af planerne vil New York også arbejde på at reducere bygningernes samlede energiforbrug med 23 pct. målt i forhold til 2012-niveauet.

Ifølge branchemediet rechargenews bliver 70 pct. af New Yorks energiforbrug i dag dækket af fossile brændstoffer, mens atomkraft tegner sig for 14 pct. Til Sammenligning står vind- og solenergi i dag for blot 5 pct. Vandkraft er i øjeblikket det, der med 11 pct. af det samlede energiforbrug står for den med afstand største del af den vedvarende energi.

Læs mere om planerne her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også