EnergiWatch

Rekordbillig solenergi står foran endnu større prisfald

Op mod 13 procent af verdens elektricitetsproduktion kan komme fra solceller allerede i 2030. Investorer er lune på sol som aldrig før.

Solenergi befinder sig midt i et globalt gennembrud. Det fastslår en ny rapport fra energiorganisationen Irena. I følge de nye beregninger fra Irena vil sol i 2030 kunne udgøre op mod 13 procent af den globale elektricitetsproduktion, hvor tallet i dag blot er to procent. Det vil svare til, at energiproduktionen fra sol vokser fra 227 GW i dag til 2500 GW i 2030. Tilbage i 2010 var der blot installeret omkring 50 GW på verdensplan.

Det hastige gennembrud for solenergi, der allerede nu i følge Irena tiltrækker op mod halvdelen af de globale investeringer i vedvarende energi skyldes, at prisen på solenergi rasler ned. I dag koster solenergi fra storskalaanlæg i gennemsnit 0,13 USD per kWh. Men det er en pris, der dækker over store regionale forskelle. I EU og USA koster solenergi i gennemsnit mellem 0,06 og 0,10 USD per kWh, i Mexico 0,045 USD per kWh og i Dubai har man netop afholdt en auktion for solenergi, hvor det laveste bud var 0,0299 USD per kWh.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs