EnergiWatch

Xergi vinder ordre til 150 millioner

Schouw-selskabet har landet en solid ordre i Nordirland.

Foto: REFA Energi

Selskabet Xergi, der producerer biogasanlæg og er delvist ejet af Aarhus-virksomheden Schouw & Co., har vundet en ordre på 150 mio. kr. i Nordirland, hvilket er den største bestilling i selskabets historie.

Xergi skal levere et biogasanlæg i Ballymena nord for hovedstaden Belfast, der skal lave kyllingemøg om til biogas, oplyser Schouw & Co. i en meddelelse.

"Anlægget i Ballymena er en vigtig milepæl for Xergi, hvor vi ser effekten af flere års investering i knowhow, teknologi og markedsbearbejdning."

"Ordrer af denne størrelse skaber det rigtige fundament for fortsat lønsom vækst i Xergi," siger Jens Bjerg Sørensen, administrerende direktør i Schouw & Co., i en meddelelse.

Projektet er udviklet af Stream Bioenergy og bliver medfinansieret af The Foresight Group og Invest Northern Ireland. Desuden indgår Xergi også som aktionær i projektet.

Anlægget bliver Xergis ottende i Storbritannien. Schouw ejer 50 pct. af aktierne i selskabet, og derudover sidder Hedeselskabet på den resterende del.

Bioenergi skal sælges som jobskabende

Fjernvarmen: Vi kan lette CO2-byrde med en tredjedel

Apple vil sælge solenergi

Klimarådet vil 100-doble antallet af elbiler i 2030

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs