EnergiWatch

Ninja-mølle skal berolige naboer

AWEA: Vindmølleproducenten Senvion mener, at flere amerikanere, som man har set det i Europa, vil blive irriteret af støj fra møller, og derfor bliver selskabets amerikanske sælgere nu udstyret med et 68 meter langt salgsargument.

Foto: Senvion

NEW ORLEANS: Den tyske vindmølleproducent Senvion forudser, at støjgener for vindmøllenaboer vil blive et større problem på det amerikanske marked.

Mens pladsmangel og et stigende antal vindparker på land i Europa længe har tvunget vindmølleproducenter til at lade sine produkter støje så lidt som muligt, så ser Senvion det om et af de vigtigste salgsargumenter for sin nye 3,4MW-mølle, at de 68 meter lange vinger støjer mindre. Produktnyheden blev lanceret ved den årlige vindkonference i New Orleans, USA, mandag.

Senvion lancerer nabo-venlig vindmølle med savtakkede vinger

Tirsdag fortæller selskabets globale salgsdirektør, Paulo Fernando Soares, i et interview med EnergiWatch, at man håber, at den nye mølles savtakkede vinger vil blive budt velkommen i USA.

"Der opstår større og større bekymringer for støj, også i USA, fordi vindmøllerne rykker tættere på beboede områder. I Canada er det allerede en meget ophedet diskussion," forklarer salgsdirektøren

Den nye vindmølle vil som vanligt levere en produktionsforbedning - Senvion siger, at den vil ligge i omegnen af 20 pct. - men det nye vingedesign har altså været vigtigt for producenten at markedsføre i USA. Vingedesignet er allerede implementeret på det europæiske marked og skal kunne holde støjniveauet på under 104 dB.

"Vores tanke er naturligvis også, at vi gerne vil markedsføre det samme produkt i Toronto og Ontario (i Canada, red.), som vi gør i Texas. Netop i Toronto og Ontario er kravene til lydniveauerne meget skrappe, og der er også steder i USA, hvor støj er blevet et emne," siger Paulo Fernando Soares og henviser til delstaterne Michigan og Illinois

Møllen kan fås med tårhøjder på både 110 og 130 meter, og med opgraderingen af platformen vil Senvion også hæve møllens tekniske levetid til 25 år.

EnergiWatch vil de kommende dage dække vindkonferencen AWEA fra New Orleans.

Kommuner dropper en ud af syv vindmølleplaner

Forskere snart klar med dom over vindmøllestøj

SE møder protester i nyt mølleprojekt

Danmark kan nøjes med hver fjerde vindmølle

Forsiden lige nu

Siemens følger med Vestas ind i batteriprojekt

Europa står foran en stor mangel på batterier inden for få år, advarer Siemens, der både investerer direkte og skriver sig op som fremtidig storkunde i milliardstort svensk projekt, mod at det bliver med tyskernes digitaliseringsudstyr.

Suzlon vil udvikle vindparker i USA

Den indiske mølleproducent barsler både med nye møller og planer om at gå med i projekter for at genvinde indpas på det amerikanske marked, hvor der foreløbigt er godt en gigawatt undervejs. Derudover vil man lukrere på fortidens storhed.

Energi Danmark håber på højesteret

Den milliardstore erstatningssag mod Ørsted sættes i bero efter nederlag i landsretten, indtil Konkurrencerådet beslutter, om det vil anke til øverste instans.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere