EnergiWatch

SE møder protester i nyt mølleprojekt

Planer om at bygge 18 vindmøller tæt på Ribe er ved at udvikle sig til et lokalt opgør for SE. Naboerne er bekymrede for støjen, og et ægtepar, som skal bo 1,2 km fra en af møllerne vil have flere penge for at byde de måske kommende naboer velkommen.

Foto: Siemens

Lige som fysiske love bestemmer, at vindmøller hverken kan skabe eller destruere energi, men blot flytte den fra et sted til et andet, lige så ufravigelig en lovmæssighed er lokale protester mod vindmølleprojekterne blevet.

Jyske Vestkysten skriver, at SE og Wind1 onsdag aften fik en opvisning på netop den lov. Selskaberne ønsker at bygge 18 vindmøller ved Lundsmark i Sydøstjylland, men ved et borgermøde forklarer de måske kommende møllenaboer, at man er bekymrede for støj fra møllerne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs