EnergiWatch

Borgmestre vil have længere til vindmøller

Flere jyske borgmestre vil have afstandskravene til vindmøller sat op. De støtter op om en fælles indsats over for folketingspolitikerne på området, og flere kommuner har sat udbygningen på pause.

Foto: Siemens

Der skal og må være længere fra landets vindmøller til nabohuse.

Flere syd- og sønderjyske borgmestre stemmer nu i med Aabenraas borgmester, Thomas Andresen (V), efter denne tirsdag i et interview med Jydske Vestkysten fortalte, at han ville stoppe udbygningen af møllerne i kommunen, medmindre de afstandskrav bliver skærpet.

Samme avis skriver onsdag, at borgmestrene i Varde, Kolding og Tønder også ønsker det nuværende afstandskrav på fire gange møllens totalhøjde øget.

"Vi kan godt se en fordel i, at afstanden sættes op. Den giver ofte anledning til frustrationer, og vi vil gerne finde nogle betingelser, som giver mere sammenhæng," siger borgmester i Varde, Erik Buhl Nielsen (V), til avisen.

Her har man også sat mølleplanerne i bero indtil videre.

Kommuner dropper en ud af syv vindmølleplaner

Thomas Andresen fra Aabenraa Kommune har sagt, at man vil gå til folketingspolitikerne for at få reglerne ændret.

Klik på kommunerne for at se detaljer om vindmølleudbygningen her pr. 1. januar 2016. Kortet er farvelagt efter udnyttelsen af de nuværende møller. Beregningen tager højde for den samlede vindudbygning i kommunen, den nuværende gennemsnitlige vindmølles kapacitet og afstanden fra denne til en stor, moderne vindmølle.

Aabenraas borgmester siger nej til flere vindmøller

Bornholm sender nye vindmøller i høring

Vindmøller kan lukke Karup Flyveplads

SE møder protester i nyt mølleprojekt

Mere fra EnergiWatch

EnergiWatch er tilbage på fredag

I anledning af Kristi himmelfart holder EnergiWatch lukket i morgen, torsdag den 26. maj. Vi er tilbage med to nyhedsbreve og dugfriske nyheder fra energibranchen allerede på fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs