EnergiWatch

Vestas indgår indkøbsaftale om vinger

Vindmølleproducenten har lavet en aftale med vingeproducenten TPI Composites om indkøb af vinger til V126'eren i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Foto: MHI-Vestas, PR

Vestas har indgået en aftale med vindmøllevingeproducenten TPI Composites om indkøb af vinger til selskabets V126-vindmølle til markeder i EMEA (Europa, Mellemøsten og Afrika).

Det fremgår af en meddelelse fra TPI Composites, der har hovedkontor i Arizona, USA. Vingerne vil blive produceret på en fabrik i Izmir, Tyrkiet, hvor der ventes at starte produktion sent i 2016.

"For et år siden annoncerede vi vores første leveranceaftale med Vestas på vingeproduktion i Kina. Det glæder os, at Vestas har valgt at udvide sin forretningsrelation med TPI og outsource vingeproduktion i EMEA-regionen til TPI," siger administrerende direktør Steve Lockard fra TPI Composites i meddelelsen.

Det amerikanske firma har produceret vinger i Tyrkiet siden 2012 og producerer i øjeblikket vinger til GE og Nordex.

"Vi ser frem til at levere omkostningseffektive, vindmøllevinger af høj kvalitet til Vestas og deres kunder for vindmarkeder i Europa, Mellemøsten og Afrika," siger Lars Møller, der hos TPI er Senior Vice President for EMEA og tidligere i øvrigt har været ansat hos Vestas.

Vestas-boss tror på havpark nummer to i USA før 2021

Nordea: Vestas' ordreindgang imponerer

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere