Vestas i asiatisk storaftale

Den danske vindgigant har lavet en aftale om at udvikle vindparker i Sydøstasien for næsten 700MW.
Foto: Vestas
Foto: Vestas

Vestas har indgået enorm samarbejdsaftale med det grønne udviklerselskab Blue Circle fra Singapore med det formål at udvikle vindprojekter for 668MW i en række lande i Sydøstasien.

Aftalen er indgået 17. september, men er først blevet kendt nu.

Der er tale om en femårig samarbejdsaftale - og altså ikke en fast ordre - som vil fokusere på at opføre projekter i først Thailand og senere Vietnam og Indonesien.

"Vestas er beæret over at være blevet valgt som foretrukken teknologipartner af Blue Circle for deres projekter, som udvikles i Thailand, Vietnam og Indonesien. Vi ser frem til at arbejde med vores partnere i de kommende år for at åbne disse vindkraftmuligheder," lyder det fra Vestas-topchef Anders Runevad i en meddelelse fra Blue Circle.

"Vi vil støtte udviklingen af denne projektpipeline i Sydøastasien med hjælp af vores globale erfaring i levering af vindenergi i 74 lande rundt omkring i verden og drage nytte af vores tekniske ekspertise," lyder det videre fra den svenske vindboss.

Også chefen for Blue Circle, Olivier Duguet, er godt tilfreds:

"Vi er utrolig glade for samarbejdsaftalen med verdens ledende mølleproducent, som vil bringe selskabets seneste landvindmølle-teknologi til lavvindshastighedssteder til Sydøstasien sammen med os," siger topchefen for Blue Circle, der har investeringsselskabet Armstrong Asset Management som storaktionær og franske EREN Renewables som udviklingspartner.

Sydøstasien har kun opstillet 0,5GW vindkraft, men alligevel flugter aftalen godt med Vestas' strategi om i stigende grad at fokusere på nye markeder og de store vækstlande som Kina, Indien og Brasilien.

Vestas vandt så sent som i slutningen af september fik en ordre på 126MW i Thailand på Had Kanghan-projektet af kunden  Energy Absolute PCL.

"Ingen, der er drevet af rationale, vil trække stikket på havvind"

Avis: Dong vil overveje bud på A2Sea

PFA og SE vækker undren med køb af gamle vindmøller

Nordex vil erobre 10 pct. af verdensmarkedet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også