EnergiWatch

"Ingen, der er drevet af rationale, vil trække stikket på havvind"

INTERVIEW: Direktøren for Dong Energys vinddivision, Samuel Leupold, efterspørger politisk afklaring på tiden efter 2020, men han er ikke videre nervøs. Især ikke på det største marked, for briterne har nærmest intet andet valg end havvind.

Foto: EWEA / Erik Luntang

NORDDEICH, TYSKLAND. Bussen er dårligt bremset, før Samuel Leupold springer ud af døren. Resolut og med alvorlig mine skridter han hen til vagterne foran indgangen til Dong Energys kontor i Norddeich. Her hvor energiselskabets første tyske havvindmøllepark, Borkum Riffgrund, skal indvies foran ministre, bestyrelsesformænd, prinser og slige notabiliteter.

Imidlertid er det ikke deres sikkerhed, direktøren for Dongs vinddivision er optaget af lige nu. Lige nu er er intet vigtigere end den belgisk indregistrerede bil, der holder på p-pladsen foran kontoret. For i diger strid med energiselskabets sikkerhedsregler har den formastet sig til at parkere med forenden først frem for at bakke ind i båsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs