IT-kæmpe skal have Vestas-strøm til datacenter

I alt fem anlæg i Texas skal drives på 100 pct. vindstrøm, forklarer Hewlett-Packard, der efter eget udsagn med en købsaftale har gjort det muligt at bygge en ny Vestas-park.
Foto: Vestas
Foto: Vestas

Google gør det, Facebook gør det, og Amazon er godt på vej til at gøre det.

Amerikanske it-selskaber har for alvor fået øjnene op for vindmøller og solceller som energikilde til sine datacentre, og nu er også Hewlett-Packard (HP) på vej til at sætte vindstrøm til et Texas-baseret anlæg. Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet.

Mens en række af it-økonomiens giganter har valgt at indgå i projekter om deciderede nye vindmølleparker, så har HP valgt at indgå i en købsaftale med det amerikanske energiselskab SunEdison. Samme manøvre har selskaber som Microsoft og den amerikanske detailkæde Wallmart lavet. HPs aftale løber over 12 år og har en kapacitet på 112 MW. Det svarer til 100 pct. af behovet.

HP driver i alt fem datacentre i Texas.

Siemens sætter strøm til Big Data-kæmpe

Selvom epicenteret for den amerikanske it-opblomstring har ligget i delstaten Californien, så er mange af de nye, vindkraftbaserede datacentre netop beliggende i Texas. Her er der nemlig rigelige vind-ressourcer, og staten er klart den med den største installerede kapacitet. I alt er der indgået købsaftaler - eller Power Purchase Agreements - med selskaber for 1 GW, skriver mediet Clean Technica.

"Med dette er der tale om det seneste skridt på HPs rejse hen imod at reducere vores co2-aftryk i hele vores værdikæde, parallelt med at skabe et stærkere og mere modstandsdygtigt selskab og en mere bæredygtig verden," siger vicedirektør i HP Gabi Zedlmayer.

Facebook vil bygge datacenter med 100% vindstrøm

Selskabet skriver i pressemeddelelsen, at aftalen med SunEdison har gjort det muligt for selskabet at opføre den i alt 300 MW store vindmøllepark South Plains II, hvor danske Vestas leverer møllerne. Parken er under opførelse i øjeblikket og består af 100 2MW V100-møller. Den skal stå klar næste år.

Spanske venner valgt til jomfruelig Amazon-park

Medie: Google på vej ind i stort Vestas-projekt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også